Världens bästa fotbollsspelare 2014: efter nationalitet, ligor och klubbar

Ronaldo har varit tvåa till Messi under de senaste två åren, men var det självklara valet bland juryn i den senaste rankningen organiseras av Guardian Sport.

Manuel Neuer och Thomas Müller gör imponerande språng i listan för att göra det i topp 10 för första gången, efter Tyskland VM vinst och den inhemska dominansen av deras klubb Bayern München.

< p> Messi, som har regelbundet varit förstahandsvalet bland domarna i det förflutna, såg bara 12% hämtar honom som sin favorit 2014. i själva verket, i år fanns det sex spelare bjudet för toppositionen.

Eden Hazard, som en del har antytt kan nå de höga krav på Messi och Ronaldo i framtiden, hoppade 84 platser i rankingen för att nå 15: e år.Om vi ​​utesluter nya framträdanden på listan, är Hazard ökning på 84 platser den största ökningen på listan 2013. Arsenals Alexis Sánchez och Manchester Uniteds Angel Di María är andra och tredje mest förbättrade hoppa upp 73 och 58 platser respektive.

Men hur de 100 uppdelning per klubb? Bayern München och Barcelona förblir de bästa representerade lagen på listan, men medan Bayern München har höjt sin 2014 totalt 12, Barcelona har ett färre än förra året.

Nästan en tredjedel av de 100 bästa spelarna kommer från Premier League klubbar (Nordicbet).Den totala från Premier League har avancerat stadigt från år till år, medan La Liga, Bundesliga och Serie A är nere efter ökningar i representation förra året.

Trots sin olycka i VM fortfarande Spanien mest representerade nation på listan, även om det totala antalet spelare från landet är nere två på tidigare år.

Det verkar VM kan ha haft ett visst inflytande. Antalet (Betway) tyska spelare i listan har ökat med en sedan 2013, medan antalet brasilianska spelare har minskat med två.Det finns ytterligare fyra engelska spelare i listan än förra året – nya poster från 2014 England VM-trupp inkluderar Liverpool spelarna Daniel Sturridge, Raheem Sterling och Steven Gerrard, även om deras integration säger nog mer om deras klubb föreställningar i Liverpools spännande bud på Premier League titel än sin del i Englands dystra visning i Brasilien.

Efter att ha firat vrida 20 denna månad, är Raheem Sterling den yngsta spelaren i topp 100. São Paulo FC målvakten Rogerio Ceni är den äldsta vid 41. Medelåldern åldern~~POS=HEADCOMP för spelare på listan har fortsatt att öka något för varje år.Diagrammet nedan visar genomsnittliga spelaren ålder varje år.

Resultaten, som har presenterade i en nedräkning från den 21 december nu publiceras i sin helhet. Du kan se de 100 som anges i detta kalkylblad med både årets ranking och de senaste två åren. Den innehåller också information om hur domarna voted.How Guardian (Betway) efter 2014 världens 100 bästa fotbollsspelare