Crouching tiger

Andrew Klimenok berättar om den Kinesiska super League och överföra utnyttjar lokala klubbar.
I 2004, det år framåt i det Vitryska laget Nikolay ryndyuk förvånade alla, att flytta till en avlägsen och som ändå inte är en offentlig fotboll Kina. Ett år senare blev han ledare för “Guangzhou Evergrande”, i 19 matcher gjorde 15 mål och blev älskling lokala fans. Samma år, “Shanghai Shenhua”, ledde den beryktade Valery nepomniatchi – en annan Amatör exotiska fotboll tog silver medalj i super League. Ledare för laget var Honduras anfallare Saul Martinez, som missat i Europa en enda match.

Tio år senare, “Guangzhou Evergrande” vinner den Asiatiska Champions League och spelar KCHM mot Barcelona, och fans av “Shanghai Shenhua” med ett skratt minns de dagar Martinez. I “white devils” spela Demba BA, Tim Cahill, Mohamed Sissoko och nu Freddy guarín. Sjätte super League-laget rullade för den Colombianska 13 miljoner euro, men denna överföring inte var med i de tre dyraste vintern inköp i Kina. Ovan vosemnadtsatiletnie övergångar Elkeson och Gervinho, men ur konkurrens – överföring av Ramires för 28 miljoner euro. Fem av de dyraste inköp av vintern lagts till klubben i division ett i den Kinesiska “Tianjin Songtsan”, som köptes från flygplatsen Santos techie, Geovani för 11 miljoner euro.

Där gjorde den Kinesiska genomsnittliga människor denna typ av pengar? Personer med erfarenhet av att leva i de Östeuropeiska länder som plötsligt dra magnifik i sin enkelhet, system – att skära pengar med efterföljande indragning av valuta i utlandet, under överinseende av den Kinesiska KGB. Varit det, gjort det. Men det är inte så enkelt. För liknande trick i Kina som den högsta mått av straff – dödsstraff genom arkebusering. I de Kommunistiska länderna var det aldrig brist på kulor: “plunderer av statlig egendom,” och det är det. Inga pengar kommer att rädda dig.

Här är din första historia lektion av 20-talet: ideologi största vapen. Förekomsten av tolereras av den nationella idén som kan förvandla miljontals människor till en lydig grå massan. Och idrott är ett av de viktigaste verktygen för ideologisk propaganda. Korrekt registrering av internationella insatser kan förstärka i medvetandet hos miljontals människor att tro på den växande storhet av staten. För Kineserna under århundraden kallas “barbariska” andra länder än det egna – är inte en tom del.

Har fått rätt att vara värd för de Olympiska spelen i Peking, Kinesiska myndigheter har i slutändan stimulerat utvecklingen av sport i landet, samt anses av world forum utställningen av resultaten av folkrepubliken. Olympiska idrottare i Kina har blivit den första i den totala medalj ställningar, efter att ha vunnit mer än femtio tävlingar.

Men även Os är ingenting jämfört med populariteten av fotboll. Därför har åtgärder vidtagits på högsta nivå. Oktober-möte i Kina 2014 antagit en plan för att påskynda utvecklingen av sport. Företag som investerar i idrottsföreningar, har fått privilegier, inklusive åtta – tiden nedsättning av skatt. Från 25 till 3%.

Stora företag började investera i sport en hel del pengar, absolut ingenting att förlora. Ett enkelt exempel. Årliga intäkter på Grönland Grupp (ägare till “Shanghai Shenhua”) är den 42,5 miljarder dollar. Genom att investera i sporten, de betalar skatt i stället för 10,6 miljarder – till 1,27 miljarder kronor. Vinst – mer än nio miljarder kronor. Alltså, sjätte, den Kinesiska laget har att erbjuda för Messi, Ronaldo eller Neymar otänkbart två eller tre miljarder dollar – och fortfarande kommer det att finnas ett stort plus.

Super League-klubbar har ett stort och framgångsrikt företag är att kunna slå utbudet av någon Europeisk klubb. Varför de flesta investerare valde fotboll? Effekten är en enkel beräkning – är en favorit sport XI Jinping. Lönsam podmazhesh – du skulle gå bort.

Varför Kinesiska klubbar som är inriktade på att Brasilianare och Afrikaner? Fem till tio år sedan i super League i ledande roller var f.d. Jugoslaver. En gång i policy för överföring av “Guangzhou Evergrande” dominerade italiensk vektor. Men spelare från dessa länder är kunniga, skickliga och tyvärr (eller lyckligtvis), team Kina med dess årtusenden gamla kollektivism detta är inte ett alternativ. Lagspelare som inte ger lokala mästerskap är inget nytt. För att höja nivån på den kan, men att ändra fotboll – nr. En annan sak – spelare från Afrika och Brasilien. Robinho, Gervinho, Elkeson, Guarino, Geovani… Alla individualister, datanörd, hobby att Pyssla med bollen.

Vi rekommenderar också:klick och även sidan – sidas men också vår nyaste partner kolla här