17 September, 2000, kommande fem vinnare

17 September, 2000, kommande fem-tiden vinnare av Gyllene bollen har passerat gränsen för ett “La Masia”. På den tiden, magra pojken från Rosario var bara tretton år.

I februari 2001, Messi spelade sin första match för Barcelona (Infantil B) och gjorde ett mål, men det andra spelet som fick mig att tänka på sina föräldrar om att vistelse i den katalanska huvudstaden. Redan i den andra minuten av matchen med “Ebre Escola”, den Argentinska hårt gemensamma bröt vadbenet i vänster ben. Säkert ledarskap, “Barcelona”, i en hemlig avtalet lovar att betala för behandling Leo (dyra injektioner av tillväxthormon) och att hitta arbete för hans far, trodde början av karriären för unga talanger på ett lite annorlunda sätt. Men Messi var inte tänker ge upp.

På mindre än tre år, den Argentinska anfallaren hoppade laget flera åldrar, och tidigare tränare för det katalanska laget, Frank Rijkaard låt honom göra sin debut för a-laget. Det är viktigt för Messi event hölls den 16 November 2003 i en vänskapsmatch med Porto, som vid denna tid leddes av José Mourinho.

Märkligt, Messi debuterade för första laget och sedan gick officiellt “Barcelona B”. Det hände i den samma säsongen, den 11 Mars 2004, i en match mot “Barcelona”. Coachade de andra laget åter Gratacos såg att Lionel har lagt mycket till fysiska tillstånd och gav honom plats. Innan det första spelet, han förmanade den Argentinska:

“…Oroa dig inte. Spela som i utbildning. Om något går fel – inte panik; i nästa match igen du kommer att spela. Sedan igen. Men efter den fjärde misslyckades spel, jag ska skicka dig tillbaka till ungdomar!…”

Messi var nära att misslyckas, men i hans fjärde match, mot “Girona”, gjorde mål och var bäst på planen.

Den 16 oktober 2004, Messi har spelat sin första match i spanska Ligan. Debuten föll precis på katalanska Derby mot Espanyol. Den Argentinska med ett löjligt antal “30” på baksidan åtta minuter före slutsignalen ersättas Däck. Leo spelade position på höger yttermittfältare och kommer inte sida med denna roll för fem år.

Första mål för Barcelona Messi gjorde 1 maj 2005. I hemmamatchen exempel på “Blaugrana” slå ut i Segundu “Albacete” – 2:0. Den Argentinska anfallaren kom ut på planen i den 87: e minuten, som ersätter Samuel Eto ‘ o. Efter ett varv i andra hand hans namn är redan på resultattavlan lyste camp Nou. Messi assisterade en annan trollkarl – Ronaldinho.

I augusti Barcelona, en gång igen för att hävda sig, han tävlade för Joan Gamper trophy. Inbjuden gäst – “Juventus”. Förresten, att göra så att Katalanerna inte kunde – 2:2 och i straff-serien var starkare än Juve, men det handlar inte om det. Det är i detta spelet Messi gjorde verkligen prata om mig själv: en 18-årig pojke körde bland annat ålder försvar för Juventus. Thuram, Cannavaro, Zambrotta, Vieira – de kommer alla ihåg namnet Messi.

Vi rekommenderar också: szdzedzkie vadslagning